WebInventia      Perl.sk | WC.sk |
 
Gurmania Zoznamy Podujatia Linky Kniznica Varime Virtualny bar Vino Pivo Kava




Barmanské desatoro

  1. Barový inventár udržujte vždy bezchybne čistý.


  2. Šejker, miešací pohár a sklo, v ktorom budete nápoj podávať, vopred vychlaďte ľadom (odborne frapovanie).


  3. Použivajte vždy bezchybné a dobre umyté ovocie. Najmä citrusové plody dôkladne vydrhnite kefou pod tečúcou vodou.


  4. Mlieko a smotanu používajte vždy čerstvé, neprevarené.


  5. Do šejkra, mixéra či miešacieho pohára nepatrí nič, čo obsahuje oxid uhličitý.


  6. Horúce nápoje (káva, čaj, grog, punč) podávajte vždy do vopred ohriatych nádob.


  7. Liehoviny nikdy neprelievajte do fliaš drahších značiek! Je to trestné, trestuhodné a neprofesionálne.


  8. Alkohol nepodávajte vodičom, podnapitým a mladistvým.


  9. Máte veľa možností v oblasti miešaných nealkoholických nápojov.


  10. Ku svojim hosťom buďte vždy vľúdni, usmievaví a diskrétni.