WebInventia      Perl.sk | WC.sk |
Gurmania Zoznamy Podujatia Linky Kniznica Varime Virtualny bar Vino Pivo Kava
ideme variť

Viedenská knedľa

Zložitosť: stredne zložitá príprava

Doba prípravy: 30 minút

Suroviny:
6 rožkov alebo žemlí, 3 celé vajcia, mlieko podľa potreby-cca 1 dcl, petržlenová vňať, vegeta, soľ

Kuchynské náčinie:
doska, nôž, hrniec, miska, varecha

Postup:
Pečivo nakrájame na malé kocky. Vajcia a mlieko dobre vyšľaháme, pridáme soľ a vegetu. Potom vložíme do vajcovej hmoty nakrájané pečivo. Ďalej pridáme petržlenovú vňať. Dobre spolu premiešame a rukou vypracujeme cesto. Dáme do hrnca zovrieť vodu, ktorú osolíme. Knedle robíme tak, že si namočíme ruky vo vode, odoberieme trochu cesta a vyformujeme gule. Vkladáme ich do vriacej vody a varíme asi 6 minút. Potom knedle vyberieme z vody a keď trochu vychladnú, tak ich prerežeme na polovicu. Viedenské knedle podávame ako prílohu k omáčkam a rôznym mäsám.

Autor:
andy, 12.7.2004